Rossi nagyon kemény harcot jósol

2017.02.03. 13:11 Módosítva: 2017.02.03. 13:11

A sepangi MotoGP teszt eredményeit látva Rossi kőkemény 2017-es szezont jósol. Nagyon sok versenyképes köridő jött össze - Rossié szerdán az ötödik leggyorsabb volt, az összes napot nézve pedig a hatodik.

valentino-rossi-movistar-yamaha-motogp-sepang-test-2

A teszteken egy sor új alkatrészt próbáltak végig, például egy új vázat és átalakított idomokat, amik hozzájárultak az eredményéhez a trükkös maláj pályán. Rossi számára viszont aggasztó lehet, hogy mások sokkal jobbak voltak: friss csapattársa, Maverick Viñales brilliánsan motorozott, úgy tűnik, nem túloztak, akik tavaly azt mondták, hogy a Yamahával minden esélye megvan a világbajnoki címre.

Szintén félelmetesek a Honda és a Ducati versenyzőinek az eredményei, valamint a Suzukihoz kerül Andrea Iannone is oda tudott pörkölni, kedden például övé volt a legjobb idő - talán bánják már a Ducatinál, hogy az ő kezét engedték el Lorenzo kedvéért.

Rossi külön kitért arra, hogy az élen menő pilóták között nagyon kicsi a különbség, illetve hogy a teszten egyedül a stopperrel versenyeztek, ha egymás ellen mennek, egészen más lesz a helyzet - a végén pedig azzal zárta a nyilatkozatát, hogy nagyon-nagyon kemény harcokra számíthatunk a 2017-es szezonban.