Alul maradtak a dragbike-ok

2001.05.15. 12:23

Rendhagyó Gyorsulási verseny volt a hétvégén a Pannónia Ringen. Az ARAL Gyorsulási Futam kétnapos monstre rendezvényén egyetlen percig sem lehetett unatkozni, hiszen a hagyományos motoros és autós gyorsulási futamokon kívül, volt Amatőr Gyorsasági Motorverseny, kaszkadőr bemutató, illetve amerikai autók versenye is.

 
   
   

Mindenki szerencsésnek érezhette magát, hiszen Szilárd ezennel szerencsére nem tévedett. Kicsit szeles volt ugyan az idő, de kedvezett a versenynek. A programok száma szinte végtelen volt, hiszen a hagyományos motoros és autós gyorsulási futamokon kívül, volt Amatőr Gyorsasági Motorverseny, kaszkadőr bemutató, illetve amerikai autók versenye is.

 
   
 

Az események sokrétűségéből adódó előnyöket nem csak a különböző műfajokban versenyző harcosok, hanem a közönség is nagyon élvezhette, hiszen a családi hétvégének reklámozott rendezvényen minden adott volt ahhoz, hogy kortól, nemtől függetlenül mindenki jól érezhesse magát. Az infrastruktúra hihetetlen méretűre lett duzzasztva.

 
   
   

Kimondott szórakoztató központ lett létrehozva a pálya területén, koncertek, céllövölde, dodgem, gocart, supermoto pálya, gyerejátszóház gondoskodott a felhőtlen kikapcsolódásról. Szombaton éjszaka sztárvendég az Irigy Hónaljmirigy együttes volt. Természetes, hogy Ők sem okoztak csalódást, hihetetlen bulit kerekítettek.

 
   
 

A vasárnap csendesebb nap lett. Reggel az ingyenes sátorozási lehetőséggel élők lebontották palotáikat. A szabadedzést követően 2 órás gyorsasági körverseny kezdődött, melynek érdekessége, hogy küzdöttek a Talmácsi testvérek is. A kisebbik tesó néhány év kihagyás után most állt először rajthoz. A váltó jellegű verseny erős nemzetközi mezőnyében a negyedik helyet sikerült megcsípniük.

 
   
   

Erdős Csaba és csapata újabb bemutatót tartott, óriás sikerrel. A vasárnap várva várt programja csak ezután kezdődött: Harley-Davidson tesztmotorozás. Ahogy az lenni szokott, mindenki kipróbálhatta a tradicionális nagyvasat, akadtak is jelentkezők szép számmal.

A gyorsulási futam nem nélkülözte az érdekességeket. Erdős Csaba dragbike-ja a kuplung hibájából nem állt rajthoz, de Orgoványi Gyuri emlékezetes bukása óta most először, elfoglalta helyét az indítóberendezésnél. Nitro nélkül és kisebb műszaki problémákkal küszködve igen jó időt ment, de ez most nem volt elég a győzelemhez.

 
   
 

Tuboly Csaba dragster autója, mely a legutóbbi versenyen a leggyorsabb motorost is legyőzte, most is a közönség kedvence volt. Mindent összevetve, nem mindennapi technikai hétvége volt a Pannóniaringen.