Motoros Mókus Skóciába megy

2002.01.25. 08:59

Úgy látszik beindult Mókus szekere. A már nálunk is bemutatott kaposvári trógerfighter, aki Simsonon egykerekezik, showjával meghívást kapott az Edinburgh-ban március 9-10-én megrendezésre kerülő Scottish Motorcycle Show-ra.

 
   
   

Az utazás mottója: "és Mókus elindul, hogy meghódítsa Európát".
Mikor tavaly Kevin Carmichael Kaposváron járt, nagyon megtetszett neki Mókus műsora, hát kapott egy példányt Mókus videokazettájából ajándékba. Kevin a kazettát megmutatta a szervezőknek, és ez után már természetes volt, hogy Mókus meghívást kapott a rangos eseményre. A meghívásnak azért is nagy értéke van, mert a streetfighter szülőhazájában ismerték el Mókus tudását, és ez az első ilyen komoly meghívás a magyar streetfighterek között.

 
   
 

Nem sokkal a skóciai meghívás után a német Simson gyártól is jött megkeresés egy bemutatóra, a melynek a pontos dátuma még nincs leegyeztetve. A média is figyelemmel kíséri Mókus pályafutását. A napokban sugároztak egy 25 perces interjút vele a Bencze Show-ban (43 városi Tv csatornán fogható), kétszer szerepelt az MTV1 "Extrém koktél" című műsorában, egyszer az RTL-Klub Fókusz című műsorában, és február közepén a TV2 "Aktív" műsora foglalkozik majd vele.

 
   
   

Persze a sok közszereplés mellett Mókusnak muszáj időt szakítania a gyakorlásra is. Az idei bemutatóin a következő elemeket lesheti el a konkurencia:

- Szemben a motorral az első sárvédőre ül, és úgy motorozik hátra felé, hogy közben mindkét kezével elengedi a kormányt.
- Első-keréken 180 fokot fordul.
- Tankon ülve egykerekezik Simsonnal (2,7 LE!).
- A világon egyedül álló mutatványa, hogy úgy egykerekezik körbe-körbe a Simsonnal, hogy MINDKÉT KEZÉVEL elengedi a kormányt!