A misztifikált motorversenyzés elérhető közelségben

2002.03.25. 08:47

Idén hét tanfolyamon induló képzés célja eredményes versenyzők kinevelése, utánpótlásképzés a magyar gyorsasági motorsport épülésére, és ami talán még fontosabb, biztonságosabb közlekedésre tanít a közutakon.

 
   
   

A Hungaroring Motorsport Iskola a hétköznapi motorosok számára is elérhető versenyiskolát indít.

Az iskolát a Budapest Motor Kiállításon mutatták be, ahol közismert személyek meséltek motorozáshoz, és motorokhoz kötődő élményeikről. Palik László, Erős Antónia és Pataky Attila - mint gyakorló motorosok - garantálták részvételüket a tanfolyamon. Sportolóink, így Erdei Zsolt profi ökölvívónk, bár nagy a vonzalmuk a kétkerekűek iránt, egyelőre testi épségük megőrzése érdekében el vannak tiltva a veszélyesnek titulált sporttól. Betty Love támogatásáról biztosította az iskolát, de kijelentette, hogy ő inkább fél.

 
   
 

Idén hét tanfolyamon indul képzés, amin híres motorversenyző oktatók segítségével tanulható meg a gyorsasági motorversenyzés elméleti és gyakorlati alapja. Az oktatás célja, eredményes versenyzők kinevelése, utánpótlásképzés a magyar gyorsasági motorsport épülésére, és ami talán még fontosabb, biztonságosabb közlekedésre tanít a közutakon.

 
   
   

A 3 napos kurzus 200000 Ft-ba kerül, ezért az összegért az iskola a tananyagot és a taneszközt is állja. Azaz biztosítja a speciálisan átalakított motorkerékpárt, védőruházatot, gumit és a versenypályát. Vezető oktató Szabó Attila, többszörös Kanada Bajnok, '01 SSP 600 és Stocksport Magyar Bajnok, Közép-Európa Kupa SSP 600 és Stocksport 3. helyezett. Mesteroktató a többek közt huszonkétszeres Magyar Bajnok Szabó II László, és nem hiányozhat a tanári karból Bitter Sándor, Harmati Árpi, Dudás Péter, Végh Jana, és legnagyobb reménységünk, Talmácsi Gábor sem. Segítségükkel elsajátíthatják a motorosok a versenyszabályokat, a vezetési, edzés- és versenytaktikákat. A pályaismeret mellett technikai, beállítási alapokat is oktatnak.

A kurzust sikeresen elvégző résztvevők számára az iskola gyorsasági motoros vezetői engedélyt, C-licencet ad.

 
  A tanfolyam időpontjai:
 
  2002. április 29-május 1.
2002. június 3-5.
2002. július 8-10.
2002. július 15-17.
2002. július 23-25.
2002. szeptember 9-11.
2002. szeptember 23-25.