Honda VTR SP2 kontra HP PHOTO SMART 912

2002.04.26. 11:49

A motorkerékpár tesztelések tapasztalatait a TotalBike a mai reggelen a digitális fényképezőgépekre is kiterjesztette.

 
   
    Előző napi fotó, hasonló körülmények között

Tudományos területeken oly gyakori véletlen eljárást alkalmaztuk. Más volt a célunk, amikor a Honda VTR SP 2 motorkerékpár kiváló úttartási tesztjét végeztük. A tesztpályán az intenzív gyorsulást követően 260 km/ó sebességnél az erős légellenállással küzdő hátizsák zárszerkezete megadta magát és tartalma az útburkolatra ürült. Több értékes dokumentációval egyetemben a HP PhotoSmart 912 típusú fényképezőgép a betonba csapódott.

A becsapódáskor szinte azonnal szétrobbant, és darabjai egy kilométeres szakaszon szétszóródtak. Gondos gyűjtőmunka eredményeként sikerült visszanyernünk a gépezet fekete dobozát a látszólag sértetlen 16Mb-os Compactflash kártyát, amin értékes fényképek találhatóak. A szakemberek már dolgoznak az adatmentésen.

 
   
 

A Törésteszt méltán bizonyította, hogy ilyen jellegű használatra ez a fényképezőgép típus alkalmatlan, viszont a memóriakártya túlélése esetén legalább a fényképek megmaradnak.

Sajnos jelenleg minőségi digitális fényképezőgép nélkül maradt a TotalBike, ezért örömmel fogadunk minden jelentkezést, és hasonló körülményeket teremtve szívesen végzünk összehasonlító tesztet, vagy akár rendeltetésszerű használatot.

Örrömmel jelenthetjük, hogy időközben sikerült lementeni a képeket a kártyáról, és ezeket a közeljövőben megjelenő VTR SP2 tesztben láthatják is.