Szörnyű videón a V6-os csodamotor

2012.06.25. 20:00

A Horexnél nem nagyon értenek a marketinghez. Ha mégis, akkor mi a magyarázat arra, hogy a legalább öt éve farigcsált, szük hengerszögű V6-os motorral épített VR6 Roadsternek ilyen ostoba reklámfilmet forgattak? 

Most, hogy az 1218 köbcentis naked bike tényleg elkészült, igazán gondolkodhattak volna egy kicsit többet azon, hogy miként lehetne igazán méltó módon bevezetni a köztudatba. Akiknek el akarják adni a technikai csemegét, valószínűleg nem a kilencvenes évek számtech. szakköreinek színvonalán összeütött, ritmusérzék nélkül vágott, oda nem illő zenével aláfestett kisfilmet látva szeretnek majd bele annyira az új Horexbe. Ha nem az lenne a legnagyobb bravúr a videóban, hogy a pilóta a végén eltűnik, még többen kicsengetnék érte a becslések szerint 20 ezer eurós, vagyis napi árfolyamon közel 6 millió forintos árat.

Pedig a technika nagyon érdekes lehet, a motor 135 newtonméternyi nyomatékot produkál hétezres fordulatnál, legnagyobb teljesítménye pedig 160 (mechanikus feltöltővel 200) lóerő. Ez, és a szuperkompakt motorblokk zseniális hangja már adhatott volna némi ötletet a reklámfilmhez és a látványos motorozáshoz. Mindegy, talán majd legközelebb. Addig örüljünk neki, hogy a Horex biztosan nem holmi elnagyolt agyagmodell.