Fekete bárányka

2009.02.18. 11:53

Sejthető volt: miután az EICMA Show-n Milánóban bemutatták a Yamaha X-Max 250 Black Max változatát, nem késett a kistestvér sem, itt a 2009-es, szigorú, fekete X-Max 125. Sportos és elegáns, a fekete-piros színkombináció és a karbon hatású alkatrészek azonnal felismerhetővé teszik, melyik családhoz tartozik a robogó.

Elöl 15-ös, hátul 14 hüvelykes kerekeken gördül, az agresszív vonalak ellenére a futómű hangolása a kényelmet szolgálja. A megállást elöl-hátul kétdugattyús fékek segítik, ezek 267 és 240 milliméteres tárcsába markolnak.

A blokk természetesen vízhűtéses, a 125 köbcentis egyhengerest elektronikus befecskendező eteti. A tervezők szerint a motor ereje elég, hogy városi körülmények között akár két ember dinamikus közlekedését lehetővé tegye. Az utasnak és a vezetőnek egyaránt kedvező a jól formázott ülés, a kényelemről és a jó úttartásról a dupla hátsó teleszkóp is gondoskodik.

A Black Max 125 egyelőre csak gyártóhelyén, Spanyolországban kapható. Magyarországon sem az alap, sem a fekete nyolcadliteres forgalmazása nem várható, de akinek tetszik a szín, a 250 köbcentis változatot hazánkban is megvásárolhatja.