Az első magyar robogófesztivál

2009.05.19. 14:22

Egyre népszerűbbek a kicsi, olcsó és kedvező fogyasztású robogók Magyarországon. Előnyük megkérdőjelezhetetlen: a forgalmas nagyvárosokban nem lehet ellenfelük semmilyen más közlekedési eszköz sem. Gyorsak, fenntartási és üzemeltetési költségük alacsony, kezelésük egyszerű.

Robogók és robogósok jöttek, láttak, maradnak és lesznek – méghozzá egyre többen. Fontos, hogy a többi közlekedővel, autóssal, motorossal és gyalogossal egymáshoz szokjanak. Ez a célja és filozófiája az ország első és egyben legnagyobb Robogófesztiváljának, amit május 23-24-én a Városligeti Műjégpályán rendeznek.

A kétnapos esemény rengeteg interaktív programot vonultat fel, amelyek célja a közlekedésbiztonság növelése, a közlekedés- és környezettudatosság elősegítése. A közérdekű célokat szem előtt tartó, szórakoztatva tanító rendezvény elősegíti az együttműködés kialakulását útjainkon, amellyel csökkenthetők a balesetek száma, növelhető az egymás iránti tolerancia és elfogadás, legyen szó robogósról, motorosról, autósról vagy épp gyalogosról.

A Robogófesztivál keretén belül több közlekedésbiztonsági programot valósul meg: ügyességi versenyek, robogós biztonsági bemutatók, KRESZ tesztek kicsiknek és nagyoknak valamint érdekes színpadi előadások. Kipróbálható a kétkerekűn való közlekedés szimulátoron és a valóságban is: a legnevesebb robogógyártók gépeit lehet elvinni egy-egy próbakörre, valamint bemutatásra kerülnek környezetkímélő elektromos és biorobogók is.

A rendezvényre minden robogóst és minden nem robogós kíváncsiskodót várnak, akár családdal együtt is. A Robogófesztivál jótékony célokat is megvalósít, hisz az esemény fődíját, a Talmácsi Replika SR50 robogót tombolán sorsolják ki és a bevétel nettó értékét a „leghatékonyabb szárazföldi mentőegység” a Főnix Mentőrobogó Szolgálat fenntartására ajánlják fel.

Az első Robogófesztivál május 23-24-én, mindkét nap 10 és 18 óra várja a látogatókat Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, egy ugrásnyira attól a helyszíntől, ahol az első magyar motor GP futamot rendezték meg 1929-ben.

 

Programok robogósoknak és jövőbeni robogósoknak:

Robogófelvonulás a Citadellától a Műjégpályáig

(találkozó május 23-án, szombaton 9.30 perctől, indulás 10 órakor)

Robogó-szépségverseny

Frédi és Béni futam

Ügyességi verseny

40-es verseny

Robogóhang-felismerő játék

Alkatrész-felismerő játék

Robogógumi-gurító verseny

Robogómúzeum

Robogókiállítás

Robogó vásár és expo

Közlekedésbiztonsági bemutató

Streetfighter show

Robogós klubtalálkozók

KRESZ teszt

MAMIon teljesítmény mérés

Színpadi programok („Kérdezd a közeget!” – a Rendőrség válaszol; Régi magyar robogók”, Robogós ruha divatbemutató, stb.) 

Az eseményről, a programokról, a nevezési lehetőségekről és minden egyéb részletről bővebben tájékozódni a www.robogofesztival.hu oldalon lehet.