Sosem látott robogós tömeg

2009.05.23. 12:36

Úristen, jobbra is egy, balra is egy, a hónom alól is robogósok bújtak ki. Budapesten még sosem gyűlt össze ekkora tömeg belőlük: ma reggel a Citadellán mintegy 350-400 gép várta, hogy meginduljon a felvonulás.

Az első magyarországi Robogófesztivál nyitórendezvényeként az összesereglett robogósok, kis- és nagymotorosok elindultak, hogy megmutassák a városnak: velük is számolni kell a közlekedésben.

A több kilométeresre elnyúló sor természetesen rendőri felvezetést kapott, de még így sem volt egyszerű a város átvágása. A Hegyalja úton még tömöttebben, de az Erzsébet-hídon már lazább konvojban gurultak.

Kétüteműek, négyüteműek és elektromos hajtásúak alkották a sort, amelyben kamaszok ugyanúgy motoroztak, mint futárok vagy nyugdíjasok. A csapat vidám dudálással válaszolt a járókelők integetésére, fegyelmezetten, baleset nélkül haladtak előre.

A pesti rakparton folytatódott a menet a Roosevelt-térig, ahol további tereléssel biztosították a motoros rendőrök a zavartalan vonulást az Andrássy út felé, ahonnan a végcélhoz, a városligeti műjégpályához hajtottak a robogósok.

Itt kisebb dugó alakult ki, hisz a Robogófesztivál színhelyére csak egy szűk kapun lehetett behajtani, ennek ellenére nem volt lázongás – a sor ugyan lassan haladt, de mindenki kivárta, hogy a benti helyszínen élvezhesse a programot. Ma és holnap várja a látogatókat a fesztivál, ahol árusok és kiállítók mellett többek között robogó-szépségverseny, ügyességi verseny, kiállítás, streetfighter show és vezetéstechnikai tréning nyújt szórakozást.  Azoknak, akik robogó nélkül érkeznek, van okuk a reményre, hoyg nem gyalog mennek haza: a helyszínen egy Aprilia SR50 Talmácsi replika robogót sorsolnak ki.