Küszöbön a pontszerzés

2009.07.13. 14:16

Talmácsi Gábor matematikai esélyei egyre jobbak, ügyes versenyzéssel most könnyen pontot szerezhet. A magyar pilótától most már számos rajongója várja, hogy a célba érésen túl valami eredményt mutasson fel. Ez Sete Gibernau és csapata távozásával elérhető közelségbe került.

A Grupo Francisco Hernando a Ducati szatellit csapata volt. A hír hallatán egyetlen pilótájuk, a veterán katalán nagyon elkeseredett. A ma reggel hivatalossá vált döntést a gazdasági válsággal indokolják – nem volt és továbbra sem tudtak ütőképes szponzort szerezni.

Nem kopogtat be mindenhová a MOL: a GFH Team nem látta biztosítva a további versenyzéshez szükséges anyagi fedezetet. Két hete éppen Talmácsi Gábor csapattársát, Yuki Takahashit tették lapátra – Gibernau távozásával tizenhétre csökkent a MotoGP-ben rajthoz állók száma. A 15. célba érő neve mellé már nemcsak nullát írnak; ha Gábor tartja a rá jellemző higgadt stílust, nagyon közel kerül ahhoz, hogy a Német Nagydíjról pontot hozzon csapatának, a Scot Racingnek.