Már megint a Harley skalpja kéne?

2011.04.21. 15:30

Az Indian olyan, mint az üstökös. Időről időre felröppen a hír, hogy nagy durranással visszatérnek és betalálnak, de a valóságban messziről elkerülik a Földet. Most úgy tűnik, hogy kivételesen jó esélyt kaptak, hogy életképes motorokkal és elfogadható üzleti modellel zúzhassák le a világpiacot.

A Polarisé lett a márkanév – ők a Harley sikeres riválisának, a Victory-nak a gazdái. Scott Wine, a cég vezetője elmondta, büszkék, hogy részt vehetnek a történelmi márka felélesztésében. „Ők építették Amerika első motorkerékpárját, nevük hosszú évekig egyet jelentett a minőséggel. A mi technológiánkkal és lehetőségeinkkel ismét a régi fényben ragyoghatnak.”

Az 1901-ben alapított, de jelenleg csak papíron létező Indian vezetője, Steve Julius szintén boldog: „A Polaris ismert minőségi fejlesztéséiről és sikeres szervezeti felépítéséről – csak jó sülhet ki abból, hogy a megegyezés megköttetett.”

Hogy az új tulajdonosnak mi a terve, egyelőre rejtély, de elképzelhető, hogy a Victory mellett, annak prémium-testvéreként vinnék tovább a legendás, de sokszor és sokak által megcsúfolt nevet.