Terjeszkedik a Suzuki

2012.04.24. 15:18

Az elmúlt üzleti évben összesen 13,4 millió motorkerékpárt és robogót adtak el Indiában – ez a szám olyan magas, hogy európai aggyal meg sem tudjuk emészteni. A lendületet meglovagolva a japán cég indiai leányvállalata terjeszkedik: a Suzuki Motorcycle India Private Limited (SMIPL) tegnap bejelentette, hogy újabb motorgyárat épít Haryana tartományban, Rohtak városában.

2006-ban már nyitottak egyet üzemet Gurgaonban, de az egyre erősebb helyi piac és a növekvő értékesítési számok arra ösztönözték a cég vezetését, hogy tovább terjeszkedjenek. A 400 ezer négyzetméteres területen 2014-ben már több mint félmillió darabot gyártanának. Az Access 125, a Swish 125 és a Plus 125 készül majd a rohtaki komplexumban – ugyan a Suzuki Indiában nem számít a legerősebbek közé, ennek ellenére a piac egyik meghatározó szereplője.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.