Kémvideón a BMW túragépe

2013.04.19. 11:43

A BMW a hírek szerint egy ideje már teszteli új R1200RT túragépét, melyről Dél-Franciaországban kémfotók is készültek. Igaz, elég távolról kapta le őket a fotós, így nem láthattunk rajtuk igazán sokat. Ezúttal viszont egy német blogger botlott bele az álcázott BMW-be, melyet videóra is vett.

Az RT-be a bajorok az R1200GS-ben bemutatott, új, vízhűtéses bokszermotort építették, a K1600GT-től és GTL-től pedig az adaptív fényszórót örökítették át. Az álca ellenére sejthető, hogy az idomokat is átfaragták kissé, a korábbi RT-modellek bal oldali kipufogója pedig jobbra költözött. A videón a műszeregységet is közelről láthatjuk: az elrendezés hasonló a K1600GT-éhez, a műszerek fölött a navigáció kijelzője is helyet kapott.

Érdekesség, hogy a kémfelvételt készítő német blogger nem RT-nek, hanem GT-nek nevezi a lencsevégre kapott motort. Persze a névváltás nem elképzelhetetlen, hiszen az F800GT tavalyi bevezetése óta már csak az R1200RT lóg ki a túramotor-kínálatból elnevezése alapján.

A BMW várhatóan Milánóban, az őszi EICMA motorkiállításon mutatja be hivatalosan legújabb túragépét – ekkor minden bizonnyal a névadás körüli kételyek is eloszlanak majd.