Novemberre ígéri sportmotorját a KTM

2013.04.21. 13:46

Moto3-as versenygépéről, az RC250GP-ről mintázza új, teljes idomos sportmotorjait a KTM. Az RC-szériáról már korábban is pletykáltak, sőt bennfentesek is elkotyogták az érkezését. Stefan Pierer, az osztrák márka vezérigazgatója most bejelentette: a leleplezésre a 2013-as milánói EICMA motorkiállításon, novemberben kerül sor.

A sportgépek alapját a Duke-sorozat adja: a külsőt természetesen átszabják, és burkolatokkal látják el a motort, de a három kisköbcentis blokk változatlan maradhat. Az RC-ből is lesz tehát 125-ös, 200-as és 390-es is. A hírek szerint az új modelleket – a kis Duke-okhoz hasonlóan – az indiai résztulajdonos Bajaj üzemében gyártják majd.

A sportmotorok mellett az sem kizárt, hogy a KTM tovább erősíti jelenlétét a 200 és 390 köbcenti közötti szegmensben – akár endurókat is faraghatnak a Duke alapjaira. Ezekkel a lépésekkel az egyre növekvő indiai piacon kiemelkedő sikereket arathatnak, hiszen ott a hasonló méretű motorkerékpárokra van a legnagyobb kereslet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.