Zsákutca vagy nagy lehetőség?

2013.07.13. 14:07

Bár a motorkerékpár-piac helyzete és a gazdasági folyamatok nem kedveznek a kis gyártóknak, a Motus mégsem riadt vissza attól, hogy saját túragépet építsen. Az amerikaiak már január végére elkészültek az MST sorozatgyártású változatával - már a hivatalos bemutatásra és a forgalmazás megkezdésére sem kell sokat várni.

A motorba egy 1650 köbcentis folyadékhűtéses blokk került. A V4-esből 165 lóerőt sajtoltak ki, de az MST-R névre keresztelt változatban 185 lovasra növelték a teljesítményt. A tesztelés kezdetén használt közvetlen befecskendezést (GDI) hengerenkéntire cserélték.

A Motus a július 19-21. közötti, Laguna Seca-i MotoGP hétvégén mutatja be hivatalosan a nagyközönség előtt is túragépeit, és ekkor jelentik be a forgalmazás megkezdését is. Az MST ára 30975 dollár (6,9 millió forint) lesz, míg az erősebb, R-változat 36975 dollárba (8,2 millió forintba) kerül majd. Az Egyesült Államokon kívüli forgalmazásról egyelőre nem szólnak a hírek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.