Gyártásban marad a Yamaha sportgépe

2013.07.30. 08:56

A közelmúltban napvilágot láttak olyan pletykák a Yamahával kapcsolatban, melyek szerint befejeznék az R6-os gyártását, esetleg 675 köbcentis, háromhengeres sportgéppel váltanák ki a négyhengeres hatszázast. A Yamaha az MT-09-essel már meg is mutatta, hogy tud háromhengeres blokkot gyártani, népszerű sportgépükön azonban egyelőre nem változtatnak.

A hírek szerint az R6 még további egy évig változatlan műszaki tartalommal marad gyártásban, így a hatszázas blokk továbbra is 124 lóerős teljesítmény és 66 newtonméteres csúcsnyomaték leadására lesz képes. A motor súlya sem változik, menetkészen továbbra is 189 kilogrammot nyom majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy az idomokat mennyire szabják át a japánok, de valószínűleg csak kisebb ráncfelvarrásra számíthatunk.

Azzal, hogy jövőre még nem állnak le a négyhengeres R6-osok összeszerelésével, egyáltalán nem zárhatjuk ki, hogy hamarosan mégis bemutatnak egy háromhengeres sportmotort, de jelen állás szerint erre legalább egy évet még várni kell.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.