Egy igazán vagány Ducati

2013.10.21. 11:48

A Ducati a novemberi, milánói EICMA motorkiállításon mutatja majd be legújabb modelljeit, de úgy tűnik, a titkolózás nem az olasz gyártó erőssége. A kis Panigale leleplezésével nem tudtak már várni, így szeptemberben, Frankfurtban állították ki, a limitált szériás Superleggeráról pedig idő előtt szivárogtak ki az első képek és adatok.

A sportgépről először a Ducati-kereskedők észak-amerikai találkozóján készült kémfotó, majd az Asphalt & Rubber publikált kiszivárgott részletfotókat. Most a Ducati chilei képviseletének jóvoltából már stúdióminőségű, leplezetlen képek is érkeztek, és az első adatok mellett a teljesítménygörbe is felkerült az internetre.

A V2-es blokk 205 lóerős teljesítményéhez 130 newtonméter fölötti csúcsnyomaték társul, miközben a motor menetkész tömege pedig a kiszivárgott információk szerint mindössze 166 kilogramm. Ez bő tíz kilogrammal kevesebb, mint az 1199 Panigale R-é, az olaszok pedig tételesen fel is sorolják, hogyan sikerült elérni ezt a súlycsökkenést: az új, titán kipufogórendszer például 2,5 kilogrammal, míg a szénszálas idomok egy kilóval tették könnyebbé a motort, de a dugattyúkon is sikerült faragni közel kétszáz grammot.

A fotókon természetesen a Ducatinál hagyományosnak mondható vörös-fehér színösszeállításban látható a Superleggera, melynek hivatalos bemutatására sem kell már sokat várni, hiszen a milánói motorszalon alig több mint két hét múlva, a november 5-i sajtónappal nyílik meg.

Fotók forrása: Asphalt & Rubber