Lenyomták a BMW-t

2014.01.23. 10:12

A KTM jelenleg Európa legnagyobb motorgyártója, igaz, ezért a címért szinte folyamatosan komoly küzdelmet vívnak a BMW-vel. 2013-ban mindkét márka növelni tudta eladásait az előző évekhez képest, a bajorok pedig egyenesen minden idők legjobb statisztikáját érték el. Most a KTM is nyilvánosságra hozta saját eredményeit.

Az osztrákok az értékesített motorok terén közel 16 százalékos növekedést könyvelhettek el, így összesen mintegy 124 ezer példányt adtak el – szemben a BMW 115 ezer darabjával. A fellendülést elsősorban az ázsiai és dél-amerikai piacon elért sikernek köszönhetik: itt elsősorban a kisebb köbcentis Duke-ok voltak kelendőek, melyeket Indiában például a Bajaj segítségével forgalmaznak.

Ennyivel persze még mindig nem elégedhetnek meg a KTM vezetői. Az előző év végén számos olyan modellt mutattak be, amelyektől joggal várhatnak további növekedést. Ilyen többek közt az 1290 Super Duke R, a Bosch MSC (Motorcycle Stability Control) rendszerével felfrissített Adventure, valamint az RC sportmotorcsalád.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.