Íme, az egyhengeres Ninja

2014.02.16. 12:09

Az elmúlt év végén már felröppentek a pletykák egy új, egyhengeres Kawasaki sportmotor megjelenéséről. Január elején már kémfotót is láthattunk a kis Ninjáról, igaz, akkor még nem lehetett biztosra tudni, melyik modellt is lesték meg idő előtt.

A japánok most azonban úgy döntöttek, nem rejtegetik tovább legújabb kettőötvenesüket. A Ninja RR Mono (más piacokon 250 SL) a 250-es és 300-as Ninjához képest különböző vázat kapott, idomzata pedig kissé a ZX-6R-hez hasonlít. A hátsó futómű Uni-trak rendszerű, előre pedig 37 milliméteres teleszkópvilla került. A kétdugattyús féknyereg elöl 263, hátul pedig 193 milliméteres tárcsához préseli a betéteket.

A folyadékhűtéses, 249 köbcentis egyhengeres 28 lóerő és 22,6 newtonméteres nyomaték leadására képes, tehát kicsivel gyengébb a Ninja 250R hasonló űrtartalmú, 32 lovas sorkettesénél. A teljesítménykülönbséget ugyanakkor kisebb súlyával kompenzálja a Ninja RR Mono. Mindössze 151 kilogrammot nyom, szemben a kéthengeres 172 kilójával. A teljesítmény-súly arány így közel azonos.

A Ninja RR Monót egyelőre csak az ázsiai piacokra szánja a Kawasaki. Ezeken a területeken egyébként is nagy sikere van a 300 köbcenti alatti gépeknek. Az egyhengeres sportmotorok szegmensében a Honda CBR 250R, valamint a KTM RC-sorozata lehet majd a kis Ninja ellenfele.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.