Kalandos utat járt be a lopott Ducati

2014.03.16. 16:09

Mintegy 1600 kilométeren és hat országon keresztül utaztattak a tolvajok egy Londonból ellopott Ducatit. A 899 Panigale eltűnését hétfőn este észlelték, a motorra szerelt Bike Trac rendszer pedig nemcsak a tulajdonosnak, hanem a biztonsági központnak is jelzett. A brit rendőrök a gyors bejelentés ellenére már nem tudták elcsípni a tolvajokat, mielőtt elhagyták volna az országot.

Ducati 899 Panigale
Ducati 899 Panigale

A Bike Trac segítségével a motor Európát átszelő útját is követni tudták, az viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen járművel szállították a lopott Ducatit. Lengyelország egyik határátkelőjénél már várták a tolvajokat, akik viszont kerülőutat választottak. Szerda reggelre a Panigale megérkezett Litvániába - a végső cél Vilnius volt. A litván rendőrök az Interpol segítségével lefoglalták a motort, a gyanúsítottakat pedig letartóztatták.

A szigetországban egyébként adókkal együtt 300 fontba, vagyis nagyjából 110 ezer forintba kerül a Bike Trac rendszer. Segítségével egy weboldalon a nap huszonnégy órájában nyomon követhetjük, hol is van éppen a motorunk. Emellett az akksi feszültségét is ellenőrizhetjük, és a korábbi utazásainkat is visszakereshetjük a rendszerben.