Nem gyengül a Buell

2014.07.02. 10:27

Az Erik Buell Racing alig egy hónapja mutatta be legújabb modelljét, a streetfighter kategóriás 1190SX-et. Akkor azonban még számos részlet rejtve maradt, a technikai adatok nyilvánosságra hozatalát későbbre ígérték. Most újabb információkat csöpögtettek a gyáriak.

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy az 1190RX sportgép V2-es blokkjának teljesítményéből visszavesznek Buellék, ez azonban nem így történt. Az SX ugyanúgy 188 lóerővel és 138 newtonméteres csúcsnyomatékkal érkezik, csak éppen a kevesebb idom miatt a súlya lesz kisebb. A legtöbb gyártó hasonló esetben sportmotorja alá lövi be meztelen (esetleg félmeztelen) utcai gépének teljesítményét.

A fékek szintén változatlanok: marad az RX-en is használt 386 és 220 milliméteres tárcsa. Az viszont már meglepő, hogy a legfrissebb hírek szerint a blokkolásgátlót választható extraként sem kínálják legújabb modelljükhöz, ahogy a kipörgésgátló is hiányozhat majd a motorosoknak – ez a két biztonsági berendezés a legtöbb gyártó hasonló kategóriás gépén megtalálható. Hogy ezt a két extrát valóban megspórolják-e, hamarosan megtudjuk.

Az Erik Buell Racing ugyanis már ebben a hónapban megkezdené az 1190SX forgalmazását. A motor fekete, fehér és piros színben lesz elérhető, az árcédulára pedig 16995 dollárt, azaz 3,9 millió forintot írnak. Ez mintegy négyszázezer forintnyi dollárral kevesebb, mint az 1190RX sportmotor ára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.