Meztelen Honda, kezdőknek is

2014.07.14. 10:10

Leleplezte a tavaly ősszel, Milánóban bemutatott CBR300R meztelen változatát a Honda. Erre a lépésre már számítani lehetett a japánoktól, hiszen korábban kiszivárgott néhány szabadalmi vázlat a készülő motorról, mely kezdők számára és a fejlődő országok piacára is ideális lehet.

A CB300F ugyanazt a vázat kapta meg, mint az idomos sportmotor, és a 286 köbcentiméteres, négyütemű egyhengeresen sem változtattak. Ehhez hatgangos váltó párosul. Ami a futóművet illeti, elöl teleszkópvillát találunk, 11,8 centiméteres rugóúttal, míg a hátsó felfüggesztés Pro-Link rendszerű, a rugóút 10,3 centiméter. A kerékméret elöl-hátul 17 collos.

A megállásról elöl 296 milliméteres féktárcsa és kétdugattyús féknyereg gondoskodik, a 220 milliméteres hátsó tárcsához pedig egydugattyús nyereg tartozik. Ennek a rendszernek 158 kilogrammos menetkész tömeget kell lassítania. A közel 13 literes üzemanyagtank kapacitása a négyliteres fogyasztás mellett több mint 320 kilométerre elegendő.

A CB300F ősszel érkezik meg a márkakereskedésekbe, és csak piros színben lesz kapható. Árcédulájára 3999 dollárt írnak (910 ezer forintot) – ez közel százezer forinttal kevesebb, mint a CBR300R blokkolásgátló nélküli kivitelének ára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.