Összkerekes lopakodó a hadseregnek

2015.01.08. 16:13 Módosítva: 2015.01.08. 16:13

Az Amerikai Egyesült Államok hadserege már jelenleg is használt hétköznapinak nem mondható motorkerékpárokat: a Zeróval közösen fejlesztett elektromos MMX-et, amelyet kimondottan katonai felszerelésekkel is ellátnak. Emellett a Logos Technologies és a BRD Motorcycles közös hibridprojektjét is támogatja a védelmi minisztérium kutatási részlege, a DARPA.

A Logos azonban egy másik hasonló projekten is dolgozik a hadsereg számára. Az Alta Motors RedShift MX nevet viselő modelljét látják el hibridhajtással. A motor másik különlegessége az összkerékhajtás – ennek segítségével olyanok is könnyebben tudnak terepezni, akiknek egyébként nincs nagy rutinjuk ezen a területen.

A hibridhajtás lehetőséget ad arra, hogy viszonylag nagy hatótávot érjenek el, miközben az ellenséges területeken elektromos üzemben, csendesen tudnak közlekedni. Az akkumulátort szükség esetén akár a helyszínen ki lehet majd cserélni. További műszaki részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.