Bemutatták a legvadabb Ducati Monstert

2015.09.16. 16:20 Módosítva: 2015.09.16. 16:22

A Ducati betartotta az ígéretét, és a Frankfurti Autószalonon bemutatták minden idők legerősebb Monsterét, a Ducati Monster 1200 R-t. A naked bike-ba a 160 lóerős Testastretta 11° DS blokkot építették, ami viszont nem azonos a Multistada 1200 változó szelepvezérlésű blokkjával.

Monster R V2-ese hatalmas, ovális szívótorkon szürcsöli a levegőt, a hengerekben a sűrítési viszony 13:1-hez (miheztartás végett: ez a BMW S 1000 RR és a KTM Super Duke R ligája), a 160 lóerő termelése közben keletkező égéstermék pedig 58 milliméter átmérőjű leömlőkön távozik - mindezt úgy, hogy a Monster R teljesíti az Euro4-es normákat.

Ha nem sublerrel és komperssziómérővel tapogatva különböztetjük meg a motorokat, akkor a Monster R felismerésében sokat segít a sportosabbra tervezett faridom és a finoman módosított első rész, illetve a komplett Öhlins futómű és a 3x3 küllős, pillekönnyű kovácsolt alumínium Marchesini kerekek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.