Kiszivárgott az Indian titkolt új modellje

2015.12.17. 12:11

Egy új, eddig nem igazán emlegetett modellt dobhat piacra a 2016-os modellévre az Indian. A Springfield típusjelzést már be is jegyeztették, és az amerikai környezetvédelmi ügynökség (EPA) dokumentumainak köszönhetően technikai adatokat is ismerünk.

Aki ezeket a sorokat olvasva erőteljes körömrágcsálásba kezdett volna, jobb, ha ezt most felfüggeszti, ugyanis túl nagy újdonságot műszaki szempontból nem hoz majd a Springfield. Egészen konkrétan ugyanazt a 111 köbinches, azaz 1811 köbcentiméteres levegős V2-est kapja meg, amelyet a Chief Classicból, a Chieftainből és a Roadmasterből egyaránt ismerhetünk. 92 lóerejéhez 139 newtonméteres csúcsnyomaték társul. Tehát nem az erősebb, folyadékhűtéses Scouttal ápol majd szorosabb rokonságot.

Az sem kizárt emellett, hogy a vázon is osztozik majd ezekkel a gépekkel. Jó eséllyel tehát csak a külső jegyekben lesz majd eltérés, így a sárvédők és a tank formájával, a lámpatestekkel, a kipufogóval és a kezelőszervekkel játszhatnak az amerikai motorgyártó formatervezői. Maga a Springfield elnevezés egyébként már egy éve szerepel a szabadalmi hivatalokhoz benyújtott dokumentumokban. Arra utalhat, hogy az Indian székhelye a vállalat indulásakor a Massachusetts állambeli Springfield városában volt. Az 1901-es kezdetektől egészen 1953-ig, amikor is becsődöltek.

Jelen pillanatban arra lehet számítani, hogy hamarosan hivatalosan is bemutatják az Indian Springfieldet, hiszen a 2016-os modellév újdonságainak nagy részét már korábban megismerhettük. A milánói motorszalonon csak a Scout Sixtyvel hakniztak az amerikaiak, de valószínűtlen, hogy a Springfieldet eltolnák a 2017-es modellévre.