Fenyegető Ducatit mutattak be

2016.01.22. 15:01

Ma indult a veronai Motor Bike Expo, ami közel sem akkora, mint az EICMA, de sokkal nagyobb szerepet kapnak az épített motorok. Így ideális helyszín egy-egy különlegesség bemutatásához - mint például amilyen a Ducati draXter tanulmány.

A draXter Concept egyébként egy átépített XDiavel, amit a gyorsulási versenyeken használt motorok stílusában módosítottak. A formák a Ducati házi dizájn-részlegén születtek meg, és a költségeket semmi nem fogta, a futómű és a fékrendszer így megegyezik azzal, amit a Superbike világbajnokságon induló Panigalén láthatunk.

A vérmes külsőt tovább erősíti a kéményszerű Termignoni kipufogórendszer és a széria XDiaveltől eltérő kerekek. Az alapot adó motor sem egy szerény, megbúvó jelenség, a draXter viszont még gonoszabb, a leengedett telószárak, a rejtett fényszóró és az élesebb formák sokat dobnak rajta.

És miért tették rá a 90-es számot? Mert idén lesz a 90. évfordulója a Ducatinak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.