Az olaszos forma nem elég?

2016.03.03. 12:23

Úgy tűnik, a supermotók piaca átalakulóban van. Legutóbb a VisionAR-ről írtunk, amely ugyan még csak készülőfélben van, de az már most látható, hogy nem éppen a legésszerűbb és legszükségesebb megoldásokat vonultatja fel. Szokatlanságban méltó vetélytársa lehet az olasz Armotia Due R nevet viselő gépe is.

A motorkerékpár nagy előnye az olaszosan jól sikerült formaterv, az érdekességet viszont itt is a kétkerékhajtás adja. A villanymotor egyébként 15 lóerőnek megfelelő teljesítmény leadására képes. A fékeket a Brembo szállította, míg a hátsó felfüggesztés mindenhogyan állítható Bitubo egység. A gép mindössze 124 kilót nyom, végsebessége pedig 90 km/h körüli.

További érdekességet jelent a műszeregység. Tulajdonképpen egy okostelefon került középre, amely a gyártó szerint - egy megfelelő mobilalkalmazás segítségével - sokkal több információt képes szolgáltatni, és jobban testre szabható, mint egy hagyományos egység.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Armotia supermotója mikor éri el a sorozatgyártást, és milyen árcédulával kerülhet a kereskedésekbe. Az azonban biztos, hogy a Due R mellett készül a Due X is, amely az enduró műfajt képviseli.