A Mugen megint odacsap

2016.03.31. 11:45

A Mugen évről évre az elektromos Shinden versenygép újabb és újabb változatával vág neki a Man-szigeti TT-viadalnak. Az első prototípust követően 2013-ban már a Shinden Ni (kettő) jelentette a csodafegyvert, amellyel végül második helyen zártak. Egy évvel később jött a Shinden San (azaz három), míg idén az ötödik változatot leplezték le, amelyet Shinden Go névre kereszteltek.

Az előző évekhez képest nemcsak a burkolatok változtak. A futóművet is átdolgozták, így például teljesen új hátsó felfüggesztést is terveztek kimondottan ehhez a géphez. Emellett pedig erőből is több áll majd a motoros rendelkezésére: a kilowattokat lóerőre átszámolva 163-at kapunk – igaz, a nyomaték 220 newtonméterről 208-ra csökkent. A versenygép súlya 250 kilogramm körüli.

A nyeregbe a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is John McGuinness és Bruce Anstey ülhetnek majd fel. Kérdés, hogy tudják-e majd hozni a 200 km/h-s átlagsebességet egy körön. Mindenesetre úgy tűnik, ehhez a technikai és személyi feltételek is adottak. Az idei TT-t egyébként május 28. és június 10. között rendezik meg.