Pénzért már történelmet is vehetsz?

2016.05.26. 09:56

A Mahindra neve az autóiparban és a munkagépek piacán is ismerősen cseng, azonban a motorkerékpárok terén egyelőre van bőven lemaradásuk. Bár többször is bejelentkeztek már ebben a szegmensben is, de az igazán nagy áttörés még nem jött el. Tavaly a Peugeot motorkerékpáros részlegében szereztek többségi tulajdont, idén pedig újabb két nagy múltú márkával kacérkodnak.

Egészen pontosan a Nortonról és a BSA-ról van szó. Napjainkban talán már kevésbé jól csengenek ezek a nevek, mint fénykorukban. Előbbi márkát Stuart Garner támasztotta fel évekkel ezelőtt, és bár nem ostromolnak eladási csúcsokat, de legalább a köztudatba visszakerültek. Utóbbi esetében elmondhatjuk, hogy ma is működnek, és egy villany-terepmotort forgalmaznak is a három betűvel fémjelezve.

Ha előnyösen zárul számukra az üzlet, a Mahindra olyan piacokon szerepelhet sikerrel, ahol ez a két márkanév ismertnek számít. Hogy pontosan mik a terveik, azt nem tudni, de a Norton meglévő modelljeit vélhetően tovább gyártanák, később pedig megfelelő tőkével a hátuk mögött foghatnának fejlesztésbe. A BSA-nál pedig a Mahindra és a Peugeot tapasztalatainak felhasználásával készülhetnének új modellek.

A hírek szerint az egyeztetések már meg is kezdődtek a cégvezetők között. Ha minden gördülékenyen halad, akkor 3-6 hónapon belül megszülethetnek a megállapodások is.