Már biztos: a BMW retró GS-en dolgozik

2016.06.10. 16:38

A napokban írtunk a BMW új modellcsaládjáról és a jövőben várható retró modellekről, közben pedig a német gyártó Franciaországban villantotta meg az első tanulmányt.

A Wheels and Waves fesztivált választották helyszínnek, pontosan úgy, mint legutóbb a nineT Scrambler esetében is: a retró motorok legnagyobb buliján tavaly is egy épített vasat villantottak, ami egyfajta ráhangolódás volt a későbbi szériamodellre.

Idén ugyanezt játszották el, annyi különbséggel, hogy a BMW R 100 G/S stílusban kusztomizáltak egy R nineT-t, amit Concept Lac Rose-nak neveztek el - a Lac Rose egy szenegáli sós tó a régi Dakar rali útvonalán.

A tanulmány formáját tekintve az 1985-ös Dakar versenymotort idézi, a szélvédő, a fényszórók, a sárvédő, a nagy tank és a rövid ülés egészen szépen kiadja a klasszikus formákat.

Emellett a nineT-hez képest hosszabb rugóutakat kapott, a küllős fenikre pedig bütykös gumikat húztak. Ja, és a rajtszám is utalás, a BMW R 100 G/S-sel kétszer is Dakar győztes Gaston Rahiernek volt 101 a rajtszáma.