Terepesebb Scrambler jön a Ducatitól

2016.08.23. 10:23

A Ducatinál a Scrambler projekt eredetileg sem egyetlen modellről szólt, hanem a kezdetektől egy komplett modellcsalád létrehozása volt a cél, sőt, a Scrambler márkanév megerősítése, hogy akár önálló brandként is megállja a helyét.

A Ducatinál azonban nem ülnek a modellcsalád sikerén, és ahelyett, hogy beérnék a márkajeles pólók és sapkák eladásaival, egy újabb típuson dolgoznak.

Az új típusról eddig keveset tudni, egyelőre csak Scrambler 1100 Enduro néven emlegeti a külföldi sajtó - a valódi neve nyilván nem ez lesz, de ebben benne van mind a két újdonság, amire számítani lehet. Az új Scrambler valószínűleg a korábbiaknál lényegesen jobb offroad tulajdonságokkal bír majd. Erről a hosszabb rugóutak és a 19-es öntött felnik helyett használt 21-es, küllős első kerék gondoskodnak.

A másik újdonság a blokk lesz, az eddigi 800-as és 400-as mellé bedobják a 1078 köbcentis léghűtéses V2-est, amiről már amúgy is régóta pletykálnak. Valószínűleg az 1100-as Scrambler sem csak egy kivitelben lesz elérhető - számítani lehet további aszfalt-orientált változatokra is.

Egy kémfotó alapján nehéz megállapítani, hogy a prototípus fejlesztése hogyan áll - ha lehet tippelni, szerintem már idén ősszel bemutatják az új Scramblereket.