A Yamaha még egy bőrt lehúz a scrambler-lázról

2016.10.07. 18:04

Mérsékelt meglepetés volt csak az Intermoton leleplezett Yamaha SCR950 - aki ugyanis rajta tartja az ujját az internet verőerén, az már mindent tudhatott az Amerikában már jó ideje futó típusról.

Jövőre viszont Európában is elkezdik az SCR forgalmazását. A Yamaha XV950 alapjait használó scrambler enduró kormányt, küllős kerekeket, lapos ülést és az XT550 festését idéző fényezést kapott.

A hatvan fokos hengerszögű 924 köbcentis, léghűtéses V2-es nem egy erőgép, 52 lóerőt tud, viszont a már 3000-es fordulattól rendelkezésre álló 80 Nm-es csúcsnyomaték azért elég sok mindenért kárpótolja a vezetőt. A 830 mm-es ülésmagasságal várhatóan elég jó üléspozíciót ad ki a SCR, az elöl 19-es, hátul 17-es kerékkel pedig minden bizonnyal ügyesen fog mozogni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.