2020-ig biztosan maradnak a léghűtésű BMW-k

2016.10.18. 17:32

A BMW fejlesztési igazgatója, Karl Victor Schaller adott interjút az MCN-nek, és érdekes dolgokat árult el a bajor márka középtávú terveiről. Például kifejtette, hogy egyelőre nem látják a feltöltős motorokban a lehetőséget, egyszerűen azért, mert ezeket nehéz összehangolni a magas fordulatszámon működő motorkérékpár blokkokkal, és ez a vezethetőségre is rányomná a bélyegét - illetve a motorkerékpár motorok fejlesztése még nem érte el csúcsot, ahonnan csak feltöltéssel lehetne tovább lépni.

BMW nineT Racer
BMW nineT Racer

Érdekes tényeket mesélt a léghűtés jövőjéről: 2020-ig, az Euro5 bevezetéséig ezek biztosan megmaradnak a kínálatban. Ha viszont bevezetik a még szigorúbb környezetvédelmi normákat, az feladja majd a leckét - kifejtette, hogy az S 1000 RR-t úgy tudták Euro4-essé alakítani, hogy sem a teljesítmény, sem a nyomaték nem lett rosszabb, viszont Euro5-re továbbfejleszteni már közel sem lesz ilyen könnyű.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.