Elég merész lett a Triumph Bonneville Bobber

2016.10.20. 11:38

A Triumph idén a retró vonalat erősíti, a Kölnben bemutatott T100-asok után egy igazi nehézbombázót lepleztek le. A Bonneville Bobber a T120 blokkját használja, azaz egy 1200 köbcentis, hengerenként négy szelepes, vízhűtéses sorkettest építettek bele. Egyelőre még nem hozták nyilvánosságra a pontos adatokat, mindössze annyit tudni, hogy egy újfajta, kétkamrás légszűrőházat használnak, amitől lent még nyomatékosabb lett - a csúcsteljesítmény viszont valószínűleg nem változott, azaz maradt 79 lóerő.

A blokknál ebben az esetben érdekesebb a váz, ami a lengővillához hasonlóan teljesen új fejlesztés. Szemre merev váznak tűnik, de a Harley-Davidson Softail modelljeihez hasonlóan ez is kapott egy rejtett rugóstagot, annyi különbséggel, hogy míg a Harley két gátlót épít a motor alá, itt az egy darab van csak, az is az ülés alatt.

Ha már az ülés szóba került, érdemes megemlíteni, hogy elég két csavart meglazítani az állításhoz, és a legalsó állástól egészen a tankig felcsúsztatható, így elég jól személyre szabható az üléspozíció.

A tank méretéről nincs még adat, de mintha kisebb lenne, mint amit a T120-on láthatunk - talán 11,5 literes, ami még így is 200 kilométeres hatótávot jelent.

A Bonneville Bobberen a lehető legtöbb vezetéket és modern elemet igyekeztek elrejteni, de attól ez még egy modern motor, ABS-szel, kipörgésgátlóval és a ride-by-wire gázkarra ráprogramozott üzemmódokkal, az extralistán meg ott lesz a tempomat és a fűtött markolat.

A teljesen specifikációt és az árakat decemberben teszik közzé, a forgalmazás 2017-ben indul.