Na mi van srácok, nemsokára lekapcsolják a villanyt?

2017.01.18. 11:56

A veronai Motor Bike Expón idén az MV Agusta is megjelent, mégpedig egy átépített Brutale 800 RR-rel, amit Blackoutnak kereszteltek.

Első ránézésre ütős, a néhány ujjlenyomatnyi piros csíktól eltekintve teljesen feketére fényezett motor összhatása kiadja, még ha van egy-két olyan nehezen értelmezhető elem, mint például az esőmintás pályagumi, a villa aljára helyezett kiegészítő fényszóró, vagy az ülés alatti billenőkapcsoló.

A gyenge részletek mellett vannak viszont erősek is, a ledes lámpa, a szokatlan első féktárcsa, az SC Projekt kipufogó és a sok Rizoma és Valter Moto kiegészítő kiegyensúlyozza a már említett bénaságokat.

A visszapillantó tükröket a motor hátuljába rejtett kamera helyettesíti, aminek a képe a műszerfal alatt egy TFT kijelzőn jelenik meg. A motor indítására is egy szokatlan megoldást választottak, a hengerfej magasságában elhelyezett gombbal indítható és állítható le a Blackout.

Még egy dolog: nem világos (szójáték!), hogy mi volt a célja a marketingosztálynak ezzel a motorral, de a névvel mintha direkt arra hívnák fel a figyelmet, hogy az adósságok miatt nemsokára úgyis lekapcsolják a villanyt az MV Agustánál.