Kémfotón a KTM 790 Adventure

2017.02.09. 16:55

A KTM a 1290 és 1090 köbcentis túraendurói mellé kisebb modellekkel is készül. A 390 Adventure mellett már régóta hallani egy 800 köbcenti körüli modellről. Nem nehéz kitalálni, hogy a 790 Duke-kal lesz rokon.

Ennek megfelelően a kémfotón is látható motorba egy soros kéthengerest építettek, a körítés pedig kimondottan sportendurós. Elöl 21-es, hátul 18-as kerék látható bütykös gumikkal, a hasmagasság és a WP telók rugóútjai is jelzik, hogy nem csak aszfaltos túrákra szánják.

A lengővilla nagyon hasonlít arra, amit a 690 Duke-ba is szerelnek, de valószínűleg hosszabb annál. Ezen felül számíthatunk a KTM aktuális legfejlettebb elektronikáira, például az oldalcsúszást és dőlésszöget is figyelembe vevő kipörgésgátlóra, üzemmódkapcsolóra és kanyar-ABS-re.

A kémfotón látható prototípus még erősen félkész állapotban van, az eleje egyértelműen csak odadobált műanyagokból áll, a hátulja viszont már nagyjából késznek tűnik.

Azt már tudni, hogy a 790 Duke a kis, 125-ös, 200-as és 390-es típusokhoz hasonlóan Indiában fog készülni, és ebből arra következtethetünk, hogy a 790 Adventure gyártását sem hozzák majd át Európába.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.