Lábhoz hozza a sört a Piaggio új tanulmánya

2017.02.10. 13:48

Piaggio csoportot leginkább a motorokkal és robogókkal szokás azonosítani - ott vannak az Aprilia agyeldobós sportgépei, a szívfacsaróan gyönyörű Moto Guzzik, vagy a Vespa robogók. Ehhez képest a Piaggio legújabb találmányát egyikkel sem kevernénk össze, a Piaggio Gita ugyanis egy magától guruló bőrönd.

Az élénk színű, önegyensúlyozó henger legfőbb okossága, hogy képes önállóan közlekedni, és követni a tulajdonost, vagy akár önállóan navigálni két pont között - a közepében pedig egy raktér van, nagyjából akkora, amekkorát a robogók ülése alatt találunk. 18 kiló terhet képes cipelni, annyit pedig már elég rossz kézben vagy a háton hordani.

Gita legnagyobb okossága a beleépített szenzorok és a hozzá tartozó szoftver, ami nem csak felismeri, hogy kit kell követni, de elnavigál az utcán vagy egy üzletben anélkül, hogy mindennek nekimenne. A végsebessége 35 km/h, vagyis nem lesz a gyorsulási versenyek sztárja, de elég gyors ahhoz, hogy egy biciklivel is képes legyen lépést tartani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.