A KTM főnöke keményen beszólogatott a Hondának

2017.02.22. 12:55

A KTM Moto2-es versenygépének bemutatóján Stefan Pierer, az osztrák motorgyártó vezérigazgatója minden lehetőséget megragadott, hogy adja az ampert a Hondának. A CBR600RR blokkos motor mellett állva felemlegette, hogy a japán csapatot megbüntették a Dakaron illegális tankolásért, illetve megemlékezett arról is, hogy szerinte a japánok Moto3-ban átlépték a fordulatszám-limitet - és úgy általában elmondta, hogy a "Honda mindig megpróbál csalni", valamint nem szoktak hozzá a vereséghez, és ezért különösen jó érzés legyőzni őket.

Pierer később sem állt le a Honda cinkelésével, alig várja, hogy 2019 legyen, és a Honda blokkról áttérhessenek a Triumph Street Triple 765 háromhengeresére.

Bár a beszólogatás nagyon szórakoztató, érdemes a versenymotorra is szánni pár mondatot. A KTM a hagyományaihoz illően króm-molibdén ötvözet csövekből hegesztett térhálós vázzal készül, a blokkot pedig a szabályoknak megfelelően áthangolták, a futóművet a háztáji WP szállítja, a fékek a Brembótól jöttek - érdekes lesz, hogy Brad Binder és Miguel Oliviera hogyan fog boldogulni vele a nagyon kiegyenlített Moto2-es mezőnyben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.