Újabb Duke-on dolgozik a KTM

2017.05.04. 10:33

A KTM már bőven a villanyjármű-mánia előtt mutatott már be elektromos robogót - ami aztán gyorsan eltűnt a süllyesztőben - és azóta is folyamatosan fejlesztik az elektromos platformjukat, amire már nem csak endurót, hanem szupermotót és krosszmotort is építenek. A legfrissebb hírek szerint a következő lépés egy villanyos utcai motor lesz, mégpedig a 390 Duke alapjain.

Az E-Duke egyelőre eléggé kezdeti fázisban van - még csak a hajtásláncot tesztelik - az eddigi kémfotók és észlelések alapján azt is az előző 390 Duke-ba építették be. Ez egyébként nem valami trehányság, vagy szakmaiatlan húzás, teljesen bevett dolog, például a 800-as Duke vázát először a Husqvarna Nuda blokkjával próbálgatták.

Az E-Duke teljesítményét és hatótávolságát egyelőre csak tippelni lehet, valószínűleg az A1-es jogosítványhoz passzoló 15 lóerős névleges teljesítményt adnak meg hozzá, de a maximális teljesítménye ennél lényegesen több lesz, a 390 Duke-hoz hasonló 40 lóerő is kijöhet belőle gyorsításoknál. Az elektromotorok és az akkumulátorok aktuális fejlettségéből kiindulva valószínűleg 100-150 kilométeres hatótávval lehet számolni, a teljes feltöltés pedig 3-4 órán keresztül tarthat majd áramforrástól függően.

Nincs még információ a bemutató idejéről, nem kizárt, hogy már az őszi szalonokon elénk dobnak egy tanulmányt.