Most már tényleg jöhet a villany-Harley

2017.05.12. 10:45

Úgy tűnik, célegyenesbe ér a a Harley-Davidson villanymotorkerékpár-programja. Az amerikai márka először három évvel ezelőtt dobta be a köztudatba a LiveWire projektet, és később is utaltak rá, hogy komolyan gondolják. Most már konkrétan is szerepel a következő tíz év tervei között.

Annyi biztos, hogy a H-D mintegy száz új modellt ígér a következő évtizedre, ezek egyike lesz a villanyhajtású gép. A projekt a kutatás-fejlesztési fázisban jár, az érintett részleget a közelmúltban folyamatosan bővítették, hogy a munka valóban felpörögjön. Az egyik lényegi pont a hang kérdése, állítólag komoly energiákat fektetnek abba, hogy a generált hang jól szóljon.

A márka idén ünnepli, hogy száz éve van jelen Ausztráliában – ebből az alkalomból Bill Davidson alelnök adott interjút a helyi Drive magazinnak. Ebben elmondta, hogy izgatottan tekintenek a jövőbe, ennek a jövőnek pedig szerves része lesz majd az elektromos motorkerékpár. Hozzátette: a néhány éve bemutatott LiveWire projekt nemcsak hogy él, de jól is halad. Logikusan gondolkodva nemcsak egy gépet, hanem egy egész sorozatot kaphatunk majd, de erről még nem adtak ki részleteket.

A másik divatos új irány, az autonóm járművek fejlesztése viszont nem mozgatja a Harley-Davidsont. Azt mondják, a mindennapokban annyi elektromos kütyü veszi körül az embereket, hogy legalább a motorozásnak meg kell maradnia élvezeti forrásnak.