Rendőrmotorokat hív vissza a BMW

2017.08.15. 16:21

Úgy tűnik, rájár a rúd a BMW motorkerékpáros részlegére. Előbb a kiszakadó futómű, majd egy sokkal jelentéktelenebb, de 30 ezer gépet érintő fényvisszaverős-túradobozos malőr miatt kellett visszahívást elrendelniük. Ezzel viszont nincs vége, ezúttal rendőrmotorokkal van baj.

2017-bmw-r1200rt-police-authority?resize=635%2C476&ssl=1

Az R 1200 RT-P (mint Police) modellek elektromos eredetű problémával küzdenek: amikor kék villogóval közlekednek, tehát például kiszednek valakit a forgalomból, esetleg üldöznek, a féklámpa nem működik megfelelően. Ez akár balesetet is előidézhet, bár arról nem szól a közlemény, hogy fordult-e már elő ütközés emiatt.

A BMW már elrendelte a visszahívást, ami a 2014 és 2017 között gyártott példányokat érinti. Egészen pontosan 911 darabot – ezt ennél sorsszerűbben kitalálni sem lehetett volna, hiszen az Egyesült Államokban a 911 a segélyhívó száma.

A visszahívás szeptember 25-én rajtol, a márkaszervizek szoftverfrissítéssel orvosolják a hibát, természetesen ingyen. Az érintetteket folyamatosan értesítik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.