Egyhatos BMW cruiserről megy a fantáziálás

2017.08.31. 11:01

Ha valami hiányzik a BMW kínálatából, az egy tisztességes cruiser, ennek a piaci résnek a betöméséről fantáziált a BMW-re specializálódott kiegészítőgyártó, a Wunderlich.

Az R 1200 C volt az utolsó BMW cruiser, vagyis 2005 óta nincs ilyen modellje a német gyárnak, miközben a Triumph és Ducati szépen ráment erre a szegmensre, és keresnek is rajta rendesen. A Wunderlich tervezői szerint jó az 1200-as bokszer, de egy ilyen modellbe legalább 1600 köbcenti kéne.

Egyelőre csak fantáziarajzról van szó, amit a fiktív tanulmányairól híres Nicolas Petit-vel rajzoltattak meg. Az eredmény duolever rendszerű első futóművet, paralever lengővillát és Brembo versenyfékeket kapott, és mint kiderült, direkt vették sportosra a figurát: "Ha a Baggert egy amerikai szedánnak feleltetjük meg, akkor ez egy muscle car" - írják a motorról.

Mivel a Wunderlich szoros kapcsolatban van a BMW-vel, akár az is lehetne, hogy tudnak valamit, amit mi nem, de egyelőre mindent tagadnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.