Egylőre csak tanulmány a 700-as Ténéré

2017.11.08. 13:49

A tavaly bemutatott Yamaha T7 tanulmány után idén lelkesen vártuk az MT-07 alapokra épített keményvonalas túraenduró szériaváltozatát, de csak egy újabb tanulmányt kaptunk - a Yamaha Ténéré 700 World Raid-et. 

Csalódottság ide vagy oda, ez már eléggé hasonlít egy szériakész motorra - az a gyanúnk, hogy ez konkrétan a fejlesztés egyik stádiuma, amit megmutatnak a közönségnek is.

Sok újdonságot nem tudtunk meg a motorról, azt látjuk, hogy az MT-07 kéthengeres blokkját építették bele, az első villa fordított, a rugóutak pedig lényegesen hosszabbak, mint a Tracer 700-é. Elöl 21-es, hátul 18-as küllős kerék látható, melyekre bütykös gumikat húztak, a motor formaterve pedig sokat merít a Dakar versenymotorokból. Új a lengővilla is, valószínűleg hosszabb, mint az utcai modelleké, és ezzel együtt a motor tengelytávja is nőtt.

Remélem, egy év múlva már a gyártásra kész Ténéré 700-ról írhatok.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.