McGuinness szakított a Hondával

2018.02.08. 15:14

FRISS: Guld kolléga pontosít: a Honda bontott szerződést, mert bizonytalan volt McGuinness gyógyulása, és leigazolták Ian Hutchinsont és Lee Johnsont. Egyébként Hutchy lába sem százas. Utoljára Hislop nyert Nortonnal, amikor meccselt Fogarty-val, azt mondták, ha még húsz kilométert tartott volna a verseny, a Norton csavarjaira hullik. De a versenyt kibírta.

A 45 éves versenyző tavaly olyan csúnyán összetörte magát a North West 200-on, hogy a 2017-es TT-t kellett hagynia - ilyenre pedig eddig nem volt példa a pályafutása során. Törött csigolyák, bordák, és többszörös törés a jobb lábszáron, és többek szerint mindez a Honda hibájából történt.

Hogy ezért, vagy másért, de otthagyta a Hondát, és aláírt a Nortonnal, és ha sikerül teljesen felépülnie, idén angol motorral indul a Superbike és a Senior TT futamokon.

"Nem akartam befejezni a karrieremet egy sérülés miatt, de az az igazság, nem tudtam, hogy képes vagyok-e visszatérni, nem tudtam, mennyire leszek alkalmas a versenyzésre" - mondta, majd hozzátette: "most jól mennek a dolgok. Sokkal pengébbnek érzem magam, fejben felkészültem. A hónap végén lekerül a rögzítőkeret a lábamról, akkor kezdődhetnek a kerékpáros edzések és a tesztelések."

Saját bevallása szerint felkészült a motorváltásra. "Szükségem van egy kis motiváció-befecskendezésre, és ezt megkaptam a Nortontól. Amikor először találkoztam Stuarttal (Stuart Garner a Norton vezérigazgatója), éreztem benne az elhivatottságot. Figyeltem, amikor Steve Hislop 1992-ben menyerte a TT-t egy Nortonnal, és az hatalmas volt."

"Nagy munka lesz, de megnéztem egy csomó videót a YouTube-on, amikor a motorjuk megy, figyeltem tavaly a pályán, és egyértelmű, hogy nagyon gyors, és alkalmas a feladatra"  - tette hozzá.

Stuart Garner is bizakodó, és biztos benne, hogy McGuinness tudása és tapasztalata révén a csapat képes lesz szintet lépni. "Már egy éve beszélgetünk John-nal, ő maga a tehetség, ő maga a TT. Megvan minden benne a győzelemhez. Megvan az esély, hogy megnyerjük a TT-, és felépítsünk egy igazán erős csapatot a jövőben." - nyilatkozta a Norton igazgatója. "Mindannyian várjuk a TT-t, de nem tűztünk ki konkrét célt, semmi sem garantált. A Norton és McGuinness együtt egy álomcsapat, de tudjuk, hogy a TT-n nem számít, hogy hívnak, az eredmények nem jönnek maguktól".

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.