Johann Zarco átmegy a KTM-hez

2018.05.04. 14:51

Azt eddig is tudtuk, hogy ez az utolsó éve Johann Zarcónak Yamahán, ugyanis a csapata, a Tech3 jövőre KTM-re vált. Az viszont újdonság, hogy ez Zarco utolsó Tech3-as éve is, ugyanis jövőre gyári pilóta lesz az osztrákoknál.

05-johann-zarco-fradsc 0089.gallery full top fullscreen

Zarco egyébként erősen kötődik Magyarországhoz, a magyar zászló visszatérő motívum a sisakján és a bőrruháján (erről egy interjúban mesélt), illetve idén az argentin futam alatt a motogp.com szakkommentátora azt találta mondani, hogy ha Zarco nyert volna, az lett volna a magyarok első királykategóriás győzelme.

Tehát Zarco jövőre otthagyja a Tech3-at, és legalább 2020 végéig a KTM gyári csapatát erősíti, és segíti a mérnököket, hogy ütőképes motort faragjanak az RC16-ból - hiszen a világbajnok-esélyes versenyző már adott lesz.

A francia részéről ez egy kockázatos döntés, ugyanis a KTM eddig nem fért be a top10-be, tehát benne van a pakliban, hogy ugyanúgy jár, mint a Ducatival folyamatosan szenvedő Jorge Lorenzo - és tudni, hogy a Repsol Honda is megkereste, de ő végül az osztrák csapatot és a kihívást választotta.

Zarco mellett Pol Espargaro marad a másik pilóta, a vele való hosszabbítást szerdán jelentették be - és a gyengébben teljesítő Bradley Smith-től válnak meg. Ez a döntés nem lesz pozitív hatással a motor fejlesztésére, Smith ugyanis az elmúlt időszakban inkább arra koncentrált, viszont most, hogy előreláthatóan csapat nélkül marad, az eredményeket fogja hajtani, és az RC16 csiszolgatása háttérbe fog szorulni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.