Johann Zarco átmegy a KTM-hez

2018.05.04. 14:51

Azt eddig is tudtuk, hogy ez az utolsó éve Johann Zarcónak Yamahán, ugyanis a csapata, a Tech3 jövőre KTM-re vált. Az viszont újdonság, hogy ez Zarco utolsó Tech3-as éve is, ugyanis jövőre gyári pilóta lesz az osztrákoknál.

05-johann-zarco-fradsc 0089.gallery full top fullscreen

Zarco egyébként erősen kötődik Magyarországhoz, a magyar zászló visszatérő motívum a sisakján és a bőrruháján (erről egy interjúban mesélt), illetve idén az argentin futam alatt a motogp.com szakkommentátora azt találta mondani, hogy ha Zarco nyert volna, az lett volna a magyarok első királykategóriás győzelme.

Tehát Zarco jövőre otthagyja a Tech3-at, és legalább 2020 végéig a KTM gyári csapatát erősíti, és segíti a mérnököket, hogy ütőképes motort faragjanak az RC16-ból - hiszen a világbajnok-esélyes versenyző már adott lesz.

A francia részéről ez egy kockázatos döntés, ugyanis a KTM eddig nem fért be a top10-be, tehát benne van a pakliban, hogy ugyanúgy jár, mint a Ducatival folyamatosan szenvedő Jorge Lorenzo - és tudni, hogy a Repsol Honda is megkereste, de ő végül az osztrák csapatot és a kihívást választotta.

Zarco mellett Pol Espargaro marad a másik pilóta, a vele való hosszabbítást szerdán jelentették be - és a gyengébben teljesítő Bradley Smith-től válnak meg. Ez a döntés nem lesz pozitív hatással a motor fejlesztésére, Smith ugyanis az elmúlt időszakban inkább arra koncentrált, viszont most, hogy előreláthatóan csapat nélkül marad, az eredményeket fogja hajtani, és az RC16 csiszolgatása háttérbe fog szorulni.