A Ducati új V4-ese megdöntötte a Yamaha R1 rekordját

2018.10.16. 11:39

A Ducati bánatára nem eladási rekord, csupán az indiai F1 pálya leggyorsabb körét futották meg sorozat gyártású motorkerékpár kategóriában.

A buddhi pályán a Ducati tesztpilótája, Alessandro Valia vitte be a korábbi csúcs alá a V4-est, éppen hogy megelőzve a Yamaha R1-et - így az új rekord 1 perc 56,316 másodperc.  A Panigale V4-et olyan szögben döntötte le Valia, hogy meghajlott a váltókar, így nem volt lehetőség több kísérletre, bár szerinte gyorsabban is abszolválhatta volna a kört.

Valia túlságosan is ledöntötte a Ducatit
Valia túlságosan is ledöntötte a Ducatit

Egy szalonból frissen kijött motortól csupán annyiban tért el a rekorder gép, hogy slick gumikat kapott, és race módba kapcsolták.

Az eredmény önmagában véve szép, bár a buddhi pálya finoman szólva sem referencia értékű, mint például egy Nürburgring autós berkekben. Korábban a Ducati a Panigale Superleggerának is Valiával próbált növelni a presztízsén, mikor is egy Kínai superbike futamon megszerezték a típus első győzelmét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.