Nem lett telitalálat az XT500-nosztalgia Yamaha

2018.11.07. 16:08

Az 1981-ben bemutatott Yamaha XT500 terepmotor mára elképesztő klasszikus lett, így szinte adta magát, hogy készítsenek egy retró változatot a tiszteletére. Bár az XSR700-nak nem sok köze van az öreg enduróhoz, a Yamaha mégis úgy döntött, hogy ideális alap lesz a limitált szériás megemlékezéshez.

Az XSR700 XTribute különlegessége, hogy kónuszos kormányt tettek rá, offroad stílusúra cserélték a lábtartót, a tízküllős felnire pedig Pirelli MT60RS abroncsokat húztak - ez utóbbi az egyetlen, valóban terepes célzás. Ezen felül tettek a telón a becsúszószárhoz egy-egy apró gumiharmonikát is.

A vázat, a telószárakat a blokkot és a kormányt feketére festették, és egy magasra húzott Akrapovic kipufogót tettek fel - viszont a tank fényezésén kívül semmi nem emlékeztet az XT500-ra. Ha ezt tényleg komolyan gondolták volna, a Ténéré 700-at veszik alapul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.