Lesz motorkiállítás, csak a Hungexpo nélkül

2019.01.21. 14:52

Tavaly két héttel a rendezvény előtt fújták le a Budapest Motor Fesztivált, mert a szervezők nem tudtak megegyezni a kiállítókkal, és idén, január 10-én egy közlemény jelent meg a Hungexpo tulajdonában lévő motorshow.hu oldalon, amelyben tájékoztatták a közönséget, hogy 2019-ben sem lesz Budapest Motor Fesztivál. Viszont megcsinálják mások, más néven.

EOS55361

 

A Hungexpo közleménye

2019-ben zárva maradnak a Budapest Motor Fesztivál kapui

Kedves Látogatóink!

Sajnos nem érezzük úgy, hogy 2019-ben a megfelelő kínálattal tudnánk megrendezni a Budapest Motor Fesztivált, így az erőforrásainkat inkább a háttérben zajló fejlesztésekre és egyeztetésekre fordítjuk, hogy a mintegy 30.000 motorosnak, érdeklődőnek és látogatóknak, ugyanúgy, mint a számos motoriparban tevékenykedő vállalatnak hamarosan még vonzóbb formában adhassuk vissza az általunk is nagyon kedvelt kiállítást.

Üdvözlettel: A Budapest Motor Fesztivál csapata

Január 18-án a Motor Show Budapest nevű Facebook oldalon a Devils MC meghirdette a saját motorkiállításukat május 4-5-i időpontra, Motor Show Budapest néven a Tüskecsarnokba. A feltett kérdéseimre Somfai Péter válaszolt, és elmesélte, hogy a Motor Show név 12 éve az ő tulajdonuk, és az EMAT (Épített Motorok és Autók Találkozója) szervezőiként az elmúlt 5-6 évben együtt dolgoztak a Hungexpóval. Az EMAT egyébként 15 évig független rendezvény volt. Mivel a Hungexpó idén nem vállalta a tavaszi motorkiállítás megszervezését, ők eldöntötték, hogy betöltik a piaci űrt, eddig kb. fél év munkája áll mögöttük.

Az esemény gerincét idén a motorépítő bajnokság adja, amely egyben a Motorépítő Világbajnokság kvalifikációja, viszont lesznek új motorok és kiegészítők is. Az importőrök közvetlenül nem vesznek részt, de a kereskedőiken keresztül megtekinthetők és megtapogathatók lesznek az új motorok.

DSC 8628

Somfai úgy fogalmazott, hogy egy színvonalas rendezvénnyel készülnek, amelyekre a külföldi vendégeik és partnereik előtt is büszkék lehetnek. 

A belépő 3000 forint lesz, a jegyértékesítés pedig körülbelül egy hónap múlva indul.