Állat lett a turbósított Yamaha Niken

2019.04.02. 10:35

Úgy tűnik, az ausztrál Tooper Lu's Garage egy Yamaha kereskedés, ahol úgy gondolták, hogy ha már alapból is megosztó motor lett a Yamaha Niken, akkor nyugodtan elvihetik egy kicsit extrémebb irányba.

A homokszínű fényezés telitalálat, lényegében minden járműnek jól áll, ha sivatagi bevetésre készített harcászati eszközt imitál, viszont igazán kívánatos a hagyományos értelemben vett tuningtól lett. A legfontosabb változtatás, hogy a háromhengerest némi plusz teljesítmény reményében megfújták egy Garrett 0.6A turbóval, amelyet a hátsó kerék elé rögzítettek - állítólag ezzel további 33 lóerőt nyertek, így az eredetileg 115 lóerős motor már 148 lovas. A Nikenről készült tesztben egyébként azt írtam, hogy a plusz súly miatt hiányzik belőle az MT-09 vadsága, és ehhez a súlyhoz inkább az MT-10 motorja kéne, hogy meglegyen a borzongás. Na, ezt ők így oldották meg.

Az égéstermék egy Akrapovic kipufogón keresztül távozik, az első futóművet KYB villákra cserélték, a blokkot pedig VB-homológ GB Racing deklivédőkkel látták el, illetve feltettek hátra egy túraendurós stílusú alu topbox-ot -  ez utóbbi némileg kilóg az összképből, mármint jól néz ki, de a Nikenről még a Yamaha sem állítja, hogy bármilyen terephasználatra is alkalmas lenne.