Megérkezett a spórolós majdnem-Ducati

2019.05.17. 11:43

Egy ideje már pletykálják, hogy a Ducati elektromos motorkerékpáron dolgozik. Sőt, már maguk a gyáriak is elismerték, hogy a nem túl távoli jövőben bemutatnak egy ilyen gépet. Most ugyan nem egészen ez történt, de érkezett a piacra egy olyan villanyrobogó, amelyhez a Ducatinak is van némi köze.

Az olasz gyártó ugyanis összeállt az elektromos motorokban utazó Super Socóval – akinek nem lenne meg, ilyen márkájú robogót már a Totalbike 24-en is láthattunk. Ebből az együttműködésből született most meg a Soco CUx különkiadású változata, amely technikájában természetesen nem sokban különbözik a már ismert alap CUx-től, viszont kapott egy menő ducatis dizájnt.

Az olaszok MotoGP-gépét idéző külső a városi közlekedéshez, munkába járáshoz ideális technikát rejt. A gépet 2,7 kilowattos, vagyis 3,7 lóerős agymotor hajtja. A 78 kilogrammos robogó végsebességét 45 km/h-ban korlátozzák. A gyártó saját bevallása szerint közel 50 kilométert tud megtenni egy töltéssel, miközben a teljes töltés lakossági kettőhúszból 7-8 óráig tart. Egyelőre gyorstöltőt nem terveznek, az akksi viszont kivehető.

Emellett olyan extrákkal is megpakolták, mint az LCD-kijelző, a rablásgátló, vagy éppen a kulcs nélküli indítás. A megfelelő alkalmazás letöltését követően a robogó bizonyos funkcióit okostelefonról is kezelhetjük. Így például távolról is tájékozódhatunk az akku töltöttségéről és a motor beállításairól.

A Ducati-dizájn kétszáz fontot dob a CUx árán, ugyanis 2099 helyett 2299 fontot kérnek érte. Ez átszámítva 855 ezer forintnak felel meg. Ha a marketinget igazán meg akarják tolni, az sem kizárt, hogy a közeljövőben ilyen villanyrobogóval szaladgálnak majd a Ducati MotoGP-menői a paddockban a versenyek idején.